Op 20 april 2024 werd voor de eerste maal een Belgisch Kampioenschap WIKF georganiseerd. Zo'n 185 deelnemers streden in de disciplines kata, kumite en tanto dori om een podiumplaats. Het was een bijzonder geslaagd evenement, met zeer mooie wedstrijden en een soepel draaiende organisatie. We kijken nu al uit naar de volgende editie in 2025!

Klik hier voor de foto's.

In het weekend van 1-3 maart heeft Karate Groot-Kortenberg van WIKF Belgium een stage georganiseerd onder leiding van World Chief Instructor WIKF sensei Jon Wicks en World President WIKF sensei Mathieu Beysen. De stage was zoals altijd een groot succes.

Op zaterdag werd na de stage ook een dangraadexamen afgenomen. Hierbij behaalden Matthew Lindelauf en Tine Hansen de 1e Dan, en Katuschka Van Nuland de 2e Dan. Bovendien kreeg Paul Van Cleynenbreugel de 6e Dan toegekend. Proficiat aan alle vier!

 

Tijdens de WIKF Continental Cup in Paphos Cyprus, heeft sensei Alain Rayen zijn 8e Dan in ontvangst mogen nemen. Alain heeft deze dangraad ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor de WIKF, nationaal en internationaal. Alain, gefeliciteerd met deze uitzonderlijke Dangraad namens WIKF Belgium.  

 

Tijdens het stage weekend onder begeleiding van sensei Jon Wicks de volgende 9 personen zijn geslaagd voor hun Dan examen:

1ste Dan Junior: Beysen Noor

1ste Dan Senior: Lekens Audrey,  Hansen Dieter

2e Dan: Sae Houer Pierre, Te Baerts Ronnie

3e Dan: Van Herreweghe Sidney, Janssens Thierry, Hanssen Jochen, Dupuis Marianne

Van harte proficiat met het behaalde resultaat 

 

Vanaf zaterdag 16 september zullen de examentrainingen op zaterdag een uur eerder plaatsvinden, en wel van 10:00 tot 11:30 uur. 

Op het Wil van Daalen Memorial Tournament in Rotterdam heeft WIKF Belgium flink wat succes geboekt en in totaal maar liefst 14 podiumplaatsen behaald!

1e plaats: Dina Azmi en Roel Vanderheyden

2e plaats: Simon Hermans, Tine Hansen, Sidney Van Herreweghe en Daphne Kuipers

3e plaats: Nathan Bentaya, Gies Leynen, Giel Snellings, Axel Dockx, Matthew Lindelauf, Jari Rovers, Milan van Eygen en Jula Ruysen

Klik hier voor de foto's.

 

In het weekend van 11-13 november heeft WIKF Belgium een stage georganiseerd onder leiding van Chief Instructor sensei Jon Wicks en president van de WIKF sensei Mathieu Beysen. Het was wederom een groot succes. 

Op zaterdag zijn maar liefs 16 kandidaten geslaagd voor hun Dan examen. Stany de Leersnijder kreeg zijn 7e Dan uitgereikt wegens zeer grote inzet voor de WIKF gemeenschap. Proficiat Stany! 

1e Dan : Simon Haesen, Emilie Boffin, David Voes, Jolie Fransen, Dimitri Croughs, Lore Croughs en Simon Hermans, Danny Hastire.

2e Dan : Frederik Lahaye, Robert Kuipers en Frank Van der Heijden.

3e Dan : Patrick De Smedt, Roger Diels en Louis Jurez.

5e Dan : Steven Achten.

7e Dan : Stany De Leersnijder.

Aan alle geslaagden, hartelijk gefeliciteerd met het behaalde succes.

 

Welkom

Beste karateka's,

In naam van WIKF Belgium heet ik jullie van harte welkom op onze website. We hopen jullie via deze site op de hoogte te houden van de werking, de agenda en de structuur van WIKF Belgium en het WIKF in het algemeen.

Alain Rayen
President WIKF Belgium

Foto's


Diverse foto's van activiteiten van WIKF Belgium

Foto's bekijken

Wado Ryu


De geschiedenis van Wado-Ryu

Het verhaal van:
- Hironori Ohtsuka
- Tatsuo Suzuki

Ga naar boven